top of page
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Writer's pictureIan Mac Eochagáin

Tietenkään et osta käännöstä minulta

Epäilyttävä heppu kun olen. Silti riski voi kannattaa.Ostaminen pelottaa. Etenkin jos pitää ostaa uusi tuote uppo-oudolta myyjältä. Tiedät varmasti sen tunteen, kun tuttu ja turvallinen hammastahna on lähikaupasta loppu ja sinun pitää turvautua johonkin muuhun merkkiin. Tilanne on todella pelottava. Paskahalvaus iskee, päätös kestää pahimmillaan monta piinallista minuuttia.


Jos noin mitättömän asian ostaminen halvaannuttaa, miltä kuulostaa suomi-englanti-käännöksen ostaminen täysin tuntemattomalta tyypiltä, esimerkiksi minulta? No nyt on vellit housuissa. Kyseessä on iso päätös. Sitä pitäisi varmaan pyöritellä pitkään ja mieluummin pyytää neuvoa eri tahoilta. Voisinko ulkoistaa päätöksen jollekulle? Enkö voisi vain jatkaa samaan tuttuun tapaan – kääntää suomesta englantiin itse tai ostaa käännökset tutulta käännöstoimistolta?


Ymmärrän huolesi hyvin. Kuka ostaisi sian säkissä?


Minussa on paljon epäilyttäviä piirteitä, jotka varmasti estävät sinua ostamasta käännöstä minulta. Listaan joitakin niistä alla ja vastaan niihin.


Mahdoton sukunimi

Totta. Sukunimeni Mac Eochagáin on vaikea lausua. Lue tältä sivulta ääntämysohje. Se ei kuitenkaan tarkoita, että et voisi asioida kanssani suomeksi. Puhun sujuvasti suomea. Se on myös tae siitä, että ostat eksoottiselta irlantilaiselta tylsän suomalaisen sijaan.


Pieni toimija

Tämäkin pitää paikkansa. Olen yksinyrittäjä, eikä minulla ole työntekijöitä. Jos tilaat minulta käännöksen, voin vaikka huomenna jäädä bussin alle etkä saa käännöstäsi. Mutta elämä on riskejä täynnä: voit joutua kolariin, salama voi kaataa kuusen katon päälle, rakas voi jättää sinut. Muut asiakkaat ovat kuitenkin ostaneet minulta ja olleet tyytyväisiä.


Minä voin tehdä virheitä

Kaltaisellani pienellä toimijalla ei ole isoa organisaatiota takanaan. Vaikka käytän kielentarkistajaa, se ei takaa sitä, etteikö käännökseen voisi luikahtaa virheitä, joita kukaan ei huomaa. Jos näin tapahtuu, voit kuitenkin sanoa sen minulle heti: korjaan virheen ja pyydän anteeksi. Jos olet edelleen tyytymätön, en laskuta mitään.


Emme ole koskaan ulkoistaneet käännöksiä, miksi ostaisimme juuri sinulta?

Uuden palvelun ostaminen voi tuntua todella vaikealta, jos sitä ei ole teillä aiemmin tehty. Minulla on paljon kilpailijoita, joten sinulla ei ole mitään pakottavaa syytä ostaa näin pieneltä ja tuntemattomalta kääntäjältä. Silti kannattaa ottaa riski: missä muualla olet nähnyt kääntäjän, joka ruotii julkisuudessa Finnairin surkeaa englantia ja lupaa englantia, joka ei hävetä?


Uuden pelko on luonnollista. Uudet asiat tuovat aina riskejä. Silti riskit ovat hallittavissa – ja jopa kannattavia.
תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
bottom of page