top of page
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Writer's pictureIan Mac Eochagáin

Englanninkieliset mamut leiriin

Tällä konstilla Suomi tukahduttaa englannin ylivoiman, saa lisää työvoimaa ja varmasti kohottaa maabrändiään.


Englannin kielen käyttö yleistyy suomalaisessa yhteiskunnassa päivä päivältä, eikä loppua näy. Samaan aikaan osaajista on huutava pulaa kaikilla aloilla siivoojista devaajiin. Ratkaisu on tietysti massiivinen työperäinen maahanmuutto. Mutta miten varmistetaan se, että Suomi ei lopullisesti muutu englanninkieliseksi, kun kansainvälisiä osaajia tulee ovista ja ikkunoista? Ratkaisu on helppo, halpa ja hauska: laitetaan englanninkieliset mamut leiriin.


Englanninkieliset mamut, ja varsinkin valkoiset, miesoletut sellaiset, ovat jääräpäisiä ummikkoja, jotka vastustavat suomen kielen oppimista viimeiseen asti. He saattavat asua täällä 30 vuotta ymmärtämättä tuulen,tullin ja tulen eroa. Miten he kehtaavat! Juuri näiden mamujen pillin mukaan koko Suomi tanssii nykyään. Koska näiltä laiskureilta ei voi vaatia mitään, koko yhteiskunta käännetään englanninkieliseksi heidän elämänmukavuutensa vuoksi. Riittää! Kun vapaaehtoisuus on toiminut huonosti, vain pakkokeinot jäävät. Siksi ehdotan leiriä.


Näin se toimisi: kaikki englanninkielisistä maista muuttavat sijoitetaan kieli-, osaamis- ja onnellisuusleirille (Kool) kolmeksi kuukaudeksi, ennen kuin heitä päästetään töihin, opiskelemaan tai perheenjäsentensä luokse. Leirillä opiskellaan suomea todella intensiivisesti: ei pelkästään kielioppia, vaan loputtomia keskusteluja suomalaisten kanssa, Siskonpedin katsomista, Afrikan tähteä, A-Studion larppaamista, mölkkyä, taloyhtiön hallituksen simulointia, pröystäilevien pohjalaisten puheiden sietämistä ja paljon muuta. Tavoitteena on kunnon aivopesu ja suomen kielen polttaminen luuytimeen. Leiriläinen kävelee portista ulos viimeisenä päivänä ja hymyilee aidosta ilosta: ”mä kuulun tänne!”


Leirit sijaitsevat luonnonkauniissa paikoissa järven tai suolammen rannalla keskellä korpea. Saunominen ja avantouinti ovat siis taattua ajanvietettä. Leireiltä ei hevin pääse pois, vaikka juoksisi.


Kustannukset ovat naurettavan pieniä: majoitus ja muonitus maksavat satasen päivältä leiriläistä kohden. Vaikka 10 000 englanninkielistä mamua saapuisi Suomeen huomenna, heidän majoittamisensa Kool-leireillä ei maksaisi kuin 90 × 100 × 10 000 eli 90 000 000 €. Vajaan sadan miljoonan investointi suomenkieliseen työvoimaan maksaisi itsensä takaisin tuloveroina miltei heti. Kaiken kukkuraksi se on vain reilut kaksi kertaa enemmän kuin mitä valtio käyttää vuosittain hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen.


Lyhyesti ehdoista: tämä huikea mahdollisuus ei tietenkään olisi tarjolla kaikille. Vain englanninkielisistä maista Suomeen suuntavat voittaisivat tällaisen ”lottovoiton”. Tarkemmin sanottuna osallistuvat lähtömaat olisivat:

 • USA

 • Kanada

 • Yhdistynyt kuningaskunta

 • Intia

 • Etelä-Afrikka

 • Singapore

 • Australia

 • Uusi-Seelanti

sekä muut maat, joissa englanti on virallinen kieli. Semmoinen ärsyttävä ja pieni kvasisaarivaltio kuin Irlanti ei olisi mukana, koska EU. Myöskään Pohjois-Irlannin asukkaat, joilla on Irlannin passi, eivät valitettavasti pääsisi Kooliin.


Sen lisäksi, että Kool tarjoaisi uusille asukkaillemme oikotien onneen ja uuteen elämään ja suoranaisen ylösnousemuksen Suomen yhteiskunnan jäsenenä, se kohottaisi Suomen maabrändiä varmasti. Kuvittele otsikoita: ”Suomi osoittaa kovaa mutta välttämätöntä rakkautta”, ”Vihdoin inhimillinen maahanmuuttopolitiikka”, ”Tähän kylmään kolkkaan kaikki nyt pyrkivät”.


Tietenkin jotkut Guardianit ja New York Timesit yrittäisivät mustamaalata mamuja leiriin sijoittavaa Suomea fasistiseksi pussinperäksi, mutta Kool olisi silti vääjäämätön menestys. Se tukahduttaisi lopullisesti englannin kielen alati kiristyvän kouran yhteiskuntamme kaulan ympärillä ja antaisi tuhansille uussuomalaisille varman onnen lahjan.


Kool pystyyn ja Suomi nousuun! Ja unohda englannin kieli. Älä edes ajattele englannin käännöksen tilaamista, älä varsinkaan joltakulta irlantilaiselta yrittäjältä, joka lupaa häpeämätöntä englantia kiinteään hintaan.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page